Forum Gotyk-Forum.pl - Gotyckie forum otwartego myśliciela. Strona Główna
Autor Wiadomość
<    Szemrawisko   ~   Krótki kurs got(h)owania...
Procella
PostWysłany: Śro 11:01, 05 Lip 2006 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


...czyli Wasze ulubione potrawy Grey_Light_Colorz_PDT_08

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lady witch
PostWysłany: Śro 12:44, 05 Lip 2006 
Szmaragdowa Wiedźma
Szmaragdowa Wiedźma

Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 9477
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 26 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: rybnik/katowice


taka mała dygresja z mojej strony...



[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gothabella
PostWysłany: Czw 1:13, 06 Lip 2006 
Aksamitna Mgiełka
Aksamitna Mgiełka

Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź


O, ja zrobiłam ostatnio mroczny sos śliwkowy! Trochę za ostry był. Najbardziej mi się podobało dolewanie wódki czystej (że niby do smaku). Lubię kluski śląskie z sosem śliwkowym:).
Acha, jeszcze umiem zrobić sałatkę grecką. Ser feta ma konsystencję gliny cmentarnej:D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mordasz
PostWysłany: Czw 1:31, 06 Lip 2006 
Biggus Dickus
Biggus Dickus

Dołączył: 19 Gru 2005
Posty: 2522
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poznań


to ja się pochwalę dość długim spisem (no cóż, w końcu się zachciało rodzince pracować do późna, więc musiałem poznać tajniki gotowania). Począwszy od prostych i zwykłych potraw w stylu kotlecik, rybka, zupa itd itp. a na np Spetzlach (niemieckie kluchy w serze i mięsku... postrach wegetarian i maniaków zdrowego żywienia) skończywszy. Poza tym oczywiście jeszcze dwa małe psikusy. Jednym z nich jest wino produkcji domowej a drugim Wunderwaffe absynt (zwany także zieloną ku*wą)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Procella
PostWysłany: Czw 8:06, 06 Lip 2006 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


A może więcej szczegółów? Zwłaszcza ten sos ślwkowy brzmi zachęcająco (a zwłaszcza "przyprawa Grey_Light_Colorz_PDT_08)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lady witch
PostWysłany: Czw 10:27, 06 Lip 2006 
Szmaragdowa Wiedźma
Szmaragdowa Wiedźma

Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 9477
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 26 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: rybnik/katowice


ja ostatnio rozsmakowałam się w barm brack [irlandzki słodki chlebek z bakaliami, suszonymi owocami i przyprawami korzennymi]. do tego obowiązkowo irish coffee Grey_Light_Colorz_PDT_19
pyszności Grey_Light_Colorz_PDT_45


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wampirek malutki
PostWysłany: Nie 2:10, 16 Lip 2006 
Zło Zza Szkieł
Zło Zza Szkieł

Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 476
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stary, poczciwy Lublin


-Ciecierzyca z sałatką i kaszą jaglaną popijana sokiem brzozowym...ależ to pyszności!!! (a poza tym można to kupić w pewnym uroczym zakątku lublina za zaledwie 5 złotych)
-quorn, czyli produkt alternatywny dla mięsa, zrobiony z jadalnej pleśni, smakuje cudownie...szkoda, że nie ma go w naszym kraju. grrr.
-kuchnia japońska, wszelkiego rodzaju sushi, onigiri, surowe ryby i ośmiornice oraz cudowne nudle (nie mylić z tzw zupkami chińskimi, które są tylko kroplą w morzu różnych odmian)
-Owoce morza, z których najbardziej kocham kalmary.
-Ślimaki-coś cudownego
-mrożona kawa. mmmmmmmmmmmmmm


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beautifully_decayed
PostWysłany: Wto 13:32, 15 Sie 2006 
Ciemność Absolutna
Ciemność Absolutna

Dołączył: 10 Sie 2006
Posty: 752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: za górami ,za lasami


kotleciki z kalafiora - mogą być w formie schabowych i mielonych i sałatka grecka
zrobić nic nie umiem. wychodzi mi tylko kawa, herbata i płatki z mlekiem Grey_Light_Colorz_PDT_09
beztalencie jestem jeśli chodzi o gotowanie Grey_Light_Colorz_PDT_06


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Black Phoenix
PostWysłany: Wto 15:13, 15 Sie 2006 
Cień
Cień

Dołączył: 21 Lip 2006
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn


Ja potrafie usmarzyc jajecznice i ziemniaki ;p Z reguly kiedy musze zrobic obiad to odgrzewam pizze w piekarniku albo robie frytki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lady witch
PostWysłany: Wto 15:15, 15 Sie 2006 
Szmaragdowa Wiedźma
Szmaragdowa Wiedźma

Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 9477
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 26 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: rybnik/katowice


och, jacy wy mało kreatywni jesteście... ;o)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AEnema
PostWysłany: Wto 15:16, 15 Sie 2006 
WIDMO ADMIN
WIDMO ADMIN

Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Stolpmünde


a ja kocham eksperymentowac w kuchni Grey_Light_Colorz_PDT_03

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lady witch
PostWysłany: Wto 15:29, 15 Sie 2006 
Szmaragdowa Wiedźma
Szmaragdowa Wiedźma

Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 9477
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 26 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: rybnik/katowice


ja również ;o)
tylko czemu moja kuchnia zawsze poźniej wygląda jak pobojowisko?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
GothLolita
PostWysłany: Wto 15:45, 15 Sie 2006 
Szarość Wieczorna
Szarość Wieczorna

Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kielce


Parę potraw umiem ugotować, ale niezbyt wyszukanych - tradycyjna kuchnia polska.

A sama zajadam się:
- placuszki z bakłażana bądź cukinii (pyszota)
- rosołek
- placki ziemniaczane
- naleśniki
- desery mojej mamy Grey_Light_Colorz_PDT_03

I wiele innych pyszności...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
meraluna
PostWysłany: Wto 16:05, 15 Sie 2006 
Atropinowa panienka
Atropinowa panienka

Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 2872
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: rybnik/toruń


mi najlepiej wychodzą ciasta z proszku Grey_Light_Colorz_PDT_03 chociaż jak muszę, to i jakiś obiad ugotuję. tylko zupy mnie przerastają Grey_Light_Colorz_PDT_08

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beautifully_decayed
PostWysłany: Wto 17:15, 15 Sie 2006 
Ciemność Absolutna
Ciemność Absolutna

Dołączył: 10 Sie 2006
Posty: 752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: za górami ,za lasami


chcę się pochwalić że kiedyś zrobiłam panierowanego kurczaka Grey_Light_Colorz_PDT_06
ach jaka ja zdolna jestem Grey_Light_Colorz_PDT_06


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 11
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Forum Gotyk-Forum.pl - Gotyckie forum otwartego myśliciela. Strona Główna  ~  Szemrawisko

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach